ELAZIĞ KEBAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017/2018 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORUMUZ YAYIMLANMIŞTIR

Keban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2017/2018 Eğitim Öğretim yılı faaliyetlerimiz genel hatlarıyla aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir. Yapılan faaliyetlerde katkısı olan başta yönetici ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.
2017/2018 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORUMUZ YAYIMLANMIŞTIR

KEBAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017/2018 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORUDUR


*  İlçemizde 2017/2018 Eğitim – Öğretim Yılında 118 Anasınıfı, 242 ilkokul, 300 ortaokul ve 170 Lise olmak üzere toplam 830 öğrenci eğitim-öğretim görmüştür. Gelecek eğitim – öğretim yılı için Anasınıflarımıza 65, İlkokullarımıza 87, ortaokullarımıza 67 öğrencimizin aday kaydı e-okul sistemi tarafından ikametgâh adreslerine göre yapılmıştır. Yıl içerisinde ilçemize 17 öğretmen atanmış, 23 öğretmen ise ilçemizdeki görevinden ayrılmıştır.*  21 Öğrencimiz taşıma ve yemek hizmetinden, 29 Öğrencimiz de pansiyonda barınma imkânından istifade etmiştir.

*  Ortaokul ve Liselerimizde birinci dönem 99, ikinci dönem ise 102 Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılmıştır. Bu kurslarda birinci dönem 33, ikinci dönem 34 öğretmenimiz görev almıştır.

*  Okullarımızda yıl içerisinde; Satranç, Futbol, Dini Musiki, İlahi Korosu, Voleybol, Proje Hazırlama, Drama ve Bağlama branşlarında olmak üzere toplam 8 branşta Ders Dışı Eğitim Faaliyeti (Egzersiz Çalışması) yapılmıştır.

*  Halk Eğitim Merkezi Koordinatörlüğünde Okuma Yazma Seferberliği kapsamında alan tarama çalışmaları yapılmıştır. İlçe merkezinde 22 Erkek, 192 kadın olmak üzere toplam 214; köylerimizde ise 58 bayan, 15 erkek olmak üzere toplam 73 vatandaşımızın okuma yazma bilmediği tespit edilmiştir.

*  İlçe merkezinde 6, Bademli Köyümüzde 2 Kurs açılarak toplam 90 vatandaşımız okuma – yazma kurslarından istifade etmiştir.

*  Yaygın Eğitim faaliyetleri kapsamında “Sosyal ve Kültürel” alanda, 7 branşta 18 kurs açılmış ve 364 vatandaşımız belge almaya hak kazanmıştır. “Mesleki ve Teknik” alanda, 18 branşta 23 kurs açılmış ve 392 vatandaşımız belge almaya hak kazanmıştır.

*  Liselere yerleştirme sınavına 74 öğrencimiz müracaat etmiştir. İl genelinde:

·         4 Öğrencimiz %5,

·         9 Öğrencimiz %10,

·         18 Öğrencimiz %20 dilim içerisinde yer almıştır.

*  Proje ve Bilimsel Faaliyetler kapsamında;

·       İmam – Hatip Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılmaya hak kazanmıştır.

·       Çok Programlı Anadolu Lisesi, TÜBİTAK Liseler Arası Malatya Bölge Sergisine katılmaya hak kazanmıştır.

·       Atatürk İlkokulu Örnek Çalışmalar Paylaşım Günleri – Elazığ 2018 Projesine katılmaya hak kazanmıştır.

·       Musa Coşkun Ortaokulu Elazığ I. Robot Yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır.

 

ü          *  Bakanlığımızca hazırlanan Açık Öğretim, Liselere Yerleştirme ve Bursluluk Sınavları sorunsuz bir şekilde yapılıp tamamlanmıştır. Yıl içerisinde 3 dönem halinde yapılan Açık Öğretim Kurumları sınavına toplam 315 aday katılmıştır. Lisans Yerleştirme Sınavına 90, Bursluluk Sınavına ise 191 (Ağın ilçesindeki öğrenciler dahil) öğrenci girmiştir.

ü          *  Öğretmenevi Müdürlüğünde, mali yılbaşından 31 Mayıs 2018 tarihine kadar 567 kişi konaklamıştır. Bu süre zarfında Öğretmenevi doluluk oranı ortalaması 34% olarak gerçekleşmiştir.

ü          *  Musa Coşkun Ortaokuluna Zenginleştirilmiş Kütüphane yapımıyla ilgili ihale süreci tamamlanarak işyeri teslim yapılmıştır.

ü          *  Çok Programlı Anadolu Lisesinin Kütüphanesi, hayırsever vatandaşımız Elif KUL’un katkılarıyla tamamen yenilenmiştir.

ü          *  Fevzi Çakmak İlkokulu bahçesinde mevcut ve atıl durumda bulunan eski sendika binası çok amaçlı salon haline dönüştürülmüştür.

 

TEMMUZ VE AĞUSTOS DÖNEMİNDE YAPILMASI PLANLANAN İŞLER

ü  İlköğretim taşıma ihalesi

ü  İlköğretim yemek ihalesi

ü  Temel Eğitim Kurumlarımızın kömür ihalesinin yapılması

ü  Temel Eğitim Kurumlarımızın kırtasiye ve temizlik ihtiyaçlarının temin edilmesi.

ü  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kömür, kırtasiye ve temizlik ihtiyaçlarının temin edilmesi.

ü  Okul ve kurumlarımızın küçük bakım-onarım işlerinin tamamlanması

Fırat Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Kat1 No1 223700 Keban / ELAZIĞ - 0 424 571 20 27

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.